vrijdag 27 mei 2011

Stevia, het gezonde alternatief voor suiker

Wat is stevia?
Stevia Rebaudiana Bertoni is een groen plantje afkomstig uit Paraguay. De bladeren hebben een heerlijk zoete smaak en worden door de Guaranay-indianen al eeuwen gebruikt als zoetstof. Naast glycosiden (zoete smaak) bevatten de bladeren ook eiwitten, ijzer, magnesium, zink, vitamine A, vitamine C en nog 53 andere 'gezonde' bestanddelen.

Stevia is sinds 2010 officieel goedgekeurd door de Europese voedselautoriteit. In veel landen zoals Japan, Australië en Frankrijk is deze zoetstof al veel langer goedgekeurd.

Voordelen van stevia

  • Stevia is 200-300x zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Het is dus hét alternatief voor suiker als je gezond wilt afvallen.
  • Stevia is zowel geschikt voor koude als warme gerechten en dranken. Aspartaam en andere chemische zoetstoffen zijn niet stabiel als ze verwarmd worden.
  • Stevia heeft geen effect op je bloedsuikerspiegel en kan gebruikt worden door diabetici.
  • Niet schadelijk voor je gebit. Stevia remt zelfs de aanwezigheid van tandplak.
  • Stevia werkt schimmeldodend en is geen voedingsbodem voor candida.
  • Uitwendig gebruikten de indianen stevia om wonden te genezen. Stevia is huidvoedend, wondhelend, eczeemhelend en kan zelfs psoriasis verminderen.

Zo gebruik je stevia

  • Stevia Tabs (zoetjes) zijn ideaal voor onderweg en in de koffie
  • Stevia in vloeibare vorm kan zowel in de keuken gebruikt worden als therapeutisch om klachten te verminderen.
  • Stevia poeder is te gebruiken als zoetstof en is zeer geschikt om te bakken. Lekkere recepten met Stevia vind je in het boek "Koken en Bakken met stevia" van Anne-Grethe Visser.

Waar kun je stevia kopen?

Je kunt stevia al vanaf 4,95 online bestellen bij happy2have.com

Wil je meer weten over het gebruik van stevia? Of wil je weten wat stevia voor jouw gezondheid kan betekenen? Plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

donderdag 19 mei 2011

Hej kvinna - Ikea Heerlen

Op dinsdag 24 mei organiseert Ikea Heerlen een speciale avond: Hej kvinna! En dat betekent 'Hallo Vrouwen!'

Je kunt er van 17.00 tot 21.00 uur allerlei leuke dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld motorrijles nemen, zweedse hapjes proeven, met je vriendinnen op de foto, wijn proeven, schoenen passen, tassen kopen, je haar laten stylen, kleuradvies krijgen, wooninspiratie opdoen én je krijgt er waardevolle gezondheidsadviezen. Want Happy2Have is er ook!

Je kunt bij ons terecht met al je vragen over natuurlijke cosmetica, hoe je op een natuurlijke manier kunt detoxen, hoe je kokosolie het beste kunt gebruiken, wat stevia nu precies is, etc. Kortom: wij helpen je met de beste adviezen voor een gezonde leefstijl.

Kom dus op 24 mei naar Ikea Heerlen!

maandag 9 mei 2011

Je huid voorbereiden op de zon

Heb je een lichte huid?
Ben je gevoelig voor de zon?
Of heb je last van zonneallergie?

Beta-carotene helpt je huid om zich voor te bereiden op de zon.
Het voedingssupplement bevat geconcentreerde carotenoïden en vitamine E die:
  •  je huid voorbereiden op de zon
  •  het bruiningsproces helpen activeren
  •  tegen de vrije radicalen beschermen.
Het is raadzaam om er enkele weken vóór de blootstelling mee te starten, ze tijdens de blootstelling te blijven nemen en pas enkele dagen na uw terugkeer ermee te stoppen.

Tussen 11 uur tot 15 uur is de intensiteit van de zon maximaal, ben om die reden voorzichtig met een lange blootstelling aan de zon.

De warmte op je huid is heel aangenaam…maar hierdoor droogt ze uit. Veel water drinken is noodzakelijk om uw lichaam opnieuw te hydrateren.

Heb je een gevoelige huid of last van zonne-allergie... bestel dan snel een verpakking Beta-carotene in onze webshop.

Heb je vragen over beta-carotene of andere gezondheidsvragen? Plaats dan een reactie of stuur een email naar: info@happy2have.nl