dinsdag 6 september 2011

Vakantieblog deel 3

Koh Chang

Na de hectiek van Bangkok en de cultuur van Cambodja genieten we nu van de rust op het eiland Koh Chang. We verblijven hier in het Orchid Resort, 5 jaar geleden opgezet door een Nederlander. We hebben bewust gekozen voor deze locatie aan de westkant van het eiland vanwege de rust en de mooie natuur. De omgeving, de golven en het strand nodigen ons uit om helemaal terug naar onszelf te keren.

In onze bungalow met zeezicht worden we iedere ochtend gewekt door het geluid van de golven en het oerwoud. Alsof je naar een ontspannings-cd luistert. Vanaf ons balkon kunnen we heerlijk genieten van het uitzicht op de zee en de natuur. Later in de middag gevolgd door een spectaculaire zonsondergang!
Het resort is inmiddels een echt familiebedrijf geworden. Ze zorgen ervoor dat het ons aan niets ontbreekt, waardoor we ons heel welkom voelen.

Rond 11 uur worden we naar een van de mooiste afgelegen strandjes van het eiland gebracht.  De lunch kunnen we vervolgens gebruiken in het nabij gelegen vissersdorpje waar  heerlijke verse zeevruchten geserveerd worden. Echt genieten!!! Als we geen zin hebben om naar het strand te gaan dan blijven we lekker relaxen aan het zwembad of de jacuzzi. Aan het eind van de middag laten we ons in de openlucht kneden door de Thaise masseuses. De aloĆ« vera massage is heerlijk verkoelend als mijn lichte huid een beetje teveel zon heeft gekregen. 

's Avonds kookt de vrouw des huizes een heerlijke Thaise maaltijd met verse producten, maar soms kiezen we voor een lekkere steak of hamburger.

Kortom, wij kunnen het Orchid Resort op Koh Chang van harte aanbevelen als rustpunt na een enerverende rondreis of een jaar hard werken. 

Meer informatie over het resort vind je op http://www.orchidresortkohchang.com/

Heb je ook een leuke vakantietip of speciale adresjes, plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

Be happy, be healthy!
Tot over een paar dagen in Bangkok.

1 opmerking:

  1. Koh Chang ziet er leuk uit en ga ik zeker meenemen op mijn trip door Azie.

    BeantwoordenVerwijderen