dinsdag 30 augustus 2011

Vakantieblog deel 2

Phnom Penh
We zijn inmiddels weer een paar dagen verder en veel ervaringen rijker. Cambodianen hebben het vermogen om toeristen met hun glimlach in het hart te raken. De mensen hebben veel geleden... de gruweldaden van Pol Pot hebben nog maar 25 jaar geleden hier plaatsgevonden. De stille getuigenissen hiervan hebben we bezocht in de vorm van het gevangenis S21 in Phnom Penh en het uitroeingskamp van Choeung Ek, 15 km ten zuidwesten van deze hoofdstad. Een ervaring die ons weer met beide voeten op de grond heeft gezet.

Na deze burgeroorlog heeft de stad zich ontworsteld aan haar nare verleden en zich ontwikkeld tot een metropool waar voor iedereen nieuwe kansen liggen. Je kunt er flaneren op de nieuwe boulevard langs de Tonle Sap, shoppen op de diverse markten of lekker en gezond eten in de talrijke restaurantjes.

Ook hier lukt het ons heel goed om koolhydraatarm te eten. 's Morgens kun je heerlijk genieten van een fruitontbijt met verse ananas, mango, bananen, papaja en meloen. Lunch en diner bestaan meestal uit een bordje gebakken rijst of mie met groente eventueel met wat vis of garnalen. Als je niet te veel frisdrank wil nuttigen dan bieden de Cambodianen een heerlijke zelfgemaakte ice tea aan met limoen.

Als tip heb ik een heerlijke koolhydraatarme cake die je als tussendoortje of als plaatsvervanger voor brood kunt gebruiken.

Recept

Klop 6 eieren en voeg hieraan toe:

  • 250 gram noten fijn hakken (bv amandelen)
  • 250 gram vijgen
  • 200 gram gedroogde abrikozen/pruimen/cranberry’s/krenten
Giet dit mensel in een goede cakevorm.
Bak de cake 70 minuten in de oven op 175 graden: 35 minuten met alufolie en 35 minuten zonder alufolie.

Heb je zelf gezonde en lekkere recepten die je met ons wilt delen, plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

Be happy, be healthy!
Tot over een paar dagen in Koh Chang (Thailand)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten