zondag 31 juli 2011

Te weinig tijd om gezond te eten?

Tijdens het geven van voedingsadviezen in mijn praktijk hoor ik vaak dat mensen te weinig tijd hebben om uitgebreid boodschappen te doen en verse producten te bereiden.

Als dit ook op jou van toepassing is dan heb ik een aantal leuke tips voor je!

  • wokken 
    Is een bereidingwijze waarbij veel vitamine en mineralen in de groenten behouden blijven. Een simpel wokgerecht heb ik binnen 30 minuten op tafel staan. Ik begin met wat kokosvet te laten smelten in een wok en bak hierin blokjes kip-, kalkoenfilet, zalm of iets anders. Als dit bruin gebakken is, voeg ik een flinke portie verse groente toe bijv. een verpakking wokgroente. Je kunt het gerecht kruiden met ketjap, sambal en oosterse kruiden. Heel smaakvol hierbij is zilvervlies- of basmatirijst.
  • stomenBij het stomen gebruik ik zelf een stoommandje (verkrijgbaar bij o.a. Blokker) in mijn normale ketels. Bodempje water eronder en deksel erop. Stoom de groente totdat ze beetgaar zijn. De aardappels en groenten behouden zo hun mooie kleur en je verlies het minimum aan vitamines en mineralen.
  • beetje van jezelf en een beetje van...Heb je geen tijd om boodschappen te doen of te koken, kijk dan eens op http://www.vershuys.com/
    Zij bieden superverse producten aan en brengen ze ook nog bij je thuis. Behalve groente, fruit en zuivel hebben ze ook verse kant-en-klaar maaltijden en salades.
Helaas las ik afgelopen week in de krant dat de site voorlopig gestopt is met haar activiteiten. Wie kan me helpen aan een goed alternatief?

Gezond en vers kan dus ook snel, makkelijk en niet duur!

Dus wat let je om vandaag te starten met gezond eten. Het is goed voor je gezondheid en ... goed voor de lijn.

Heb je zelf recepten of tips voor gezonde en snelle maaltijden, of leuke sites gezien waar je verantwoorde producten kunt aanschaffen, laat het me weten door een reactie te plaatsen of een mail te sturen naar info@happy2have.nl


Be happy, be healthy!

vrijdag 22 juli 2011

Laat jij je aanraken?

Afgelopen weekend heb ik een 3-daagse stoelmassagecursus gevolgd bij Esoterra in Utrecht. Heel leuk om te doen en heerlijk om te ondergaan. Als je het niet gewend bent om je te laten masseren dan is stoelmassage een goede kennismaking omdat je gewoon je kleren kunt aanhouden.

Voordelen van massage
Tijdens het masseren komt het hormoon oxytocine vrij dat ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd. Oxytocine speelt een belangrijke rol bij de binding tussen moeder en kind. Hierdoor ga je je rustig en verbonden voelen. Je bloeddruk, spierspanning en hartslag worden verlaagd. En er ontstaat een betere doorbloeding van je huid.
Kortom heerlijk ontspannend en gezond voor lichaam en geest!

Stoelmassage proberen?
Stoelmassage kan op je werkplek gegeven worden, maar er zijn ook talloze massagepraktijken waar je terecht kunt. Als je in Zuid-Limburg woont, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Als lezer van deze blog krijg je natuurlijk een aantrekkelijke korting. (vergeet dat niet te melden als je een afspraak maakt!)

Heb je vragen over stoelmassage? Of wil je een afspraak maken? Plaats een reactie of stuur een email naar  info@happy2have.nl.

Be happy, be healthy!


donderdag 14 juli 2011

Ontspannen met kruiden

Je kent vast wel een aantal kruiden die helpen om stress te verminderen. Lavendel en passiebloem zijn de meest bekende. Ginseng, magnolia en magnesium helpen je om de energievoorraad snel weer op peil te krijgen. Mensen met depressieve klachten hebben vaak baat bij sint-janskruid. Natuurlijke middelen helpen je lichaam en geest om op een zachte manier weer in balans te komen.

Ontspannen op vakantie
Voor de meeste mensen staat de vakantie voor de deur. Waak ervoor dat je niet uitgeput op vakantie gaat want dan betaal je daar meestal de rekening met de eerste dagen ziek in bed te liggen. Begin op tijd met afbouwen en ondersteun je lichaam met een natuurlijk middel om de spanning af te bouwen. Ik laat me op vakantie zo vaak mogelijk masseren. Heerlijk op het strand met een koel windje erbij. Echt relaxen en een weldaad voor lichaam en geest...

Natuurlijke middelen
  • Acti'zen
    Magnolia, ginseng, magnesium en B-vitamines zorgen ervoor dat je de dagelijkse stress weer onder controle krijgt. "Stress out Energy In"
  • Energy Plus
    Als je moeite hebt om je snelle levenstempo vol te houden, vult Energie Plus je energievoorraad snel weer aan.
  • Happy Plus & Happy Tonic
    Saffraan en sint-janskruid hebben een positieve uitwerking op je humeur. Hierdoor word je snel weer 'happy'.
  • Sleep & Go
    Drukke mensen kunnen hun werk 's nachts niet goed loslaten en hebben last van inslaap- of doorslaapproblemen met als gevolg dat je geradbraakt opstaat. Passiebloem, hop, melisse en slaapmutsje helpen je ontspannen zonder er een suf gevoel aan over te houden.
Veel plezier met ontspannen!

Heb je vragen over stressbeheersing of over onze producten? Plaats een reactie of stuur een email naar  info@happy2have.nl.

Be happy, be healthy!

Happy2Have tip
Neem van je vakantieadres een lekkere badschuim of douchegel neem dan kun je thuis nog nagenieten van  het heerlijke vakantiegevoel. Met een kokos douchegel sta ik bij thuiskomst voor mijn gevoel meteen weer in Bali onder de douche.

Happy2Have citaat
"Wie gelukkig wil reizen, reist met weinig bagage”
Antoine de Saint-Exupery

dinsdag 5 juli 2011

Een goede balans vinden...

Ik zie in mijn praktijk veel mensen die last hebben van de gevolgen van stress. Stress is onlosmakelijk verbonden met onze huidige levensstijl. We willen allemaal veel en vaak té veel. Ikzelf vorm daarop geen uitzondering. Het is ontzettend moeilijk om de juiste balans te vinden tussen wat je allemaal moet en wilt doen.

Wat is stress?
Stress is een antwoord van je lichaam op omgevingsfactoren. Zoals vreemde situaties die moeilijk te controleren zijn en als problematisch worden ervaren. Stress is een overlevingsmechanisme dat je in staat stelt om 'slimme' keuzes te maken als er gevaar dreigt. Deze tijdelijke stress is natuurlijk en vormt geen bedreiging voor je lichaam. De problemen ontstaan pas als stress heel intens of lang aanhoudt. Je lichaam raakt dan uitgeput omdat het onvoldoende tijd krijgt om zich te herstellen.

Zo kun je stress verminderen:
  • Stress en voeding
    Een lichaam met stressklachten heeft gezonde en hoogwaardige voeding nodig. Je gehaltes magnesium-, vitamine C en B vitamines maar ook de essentiële vetzuren dalen snel. Eet dus veel vers fruit en verse groente. Magnesium zit vooral in donkere bladgroente, pitten en zilvervliesrijst. Vette vis en avocado zorgen voor de essentiële vetzuren. Met natuurlijke voeding zorg je ervoor dat je zenuwstelsel weer in balans komt. Beperk stimulerende middelen, zoals koffie, zwarte thee en cola, zoveel mogelijk.
  • Stress en beweging
    Regelmatig bewegen in de buitenlucht is belangrijk om te ontstressen. Je tankt zonlicht (en dus vitamine D), je krijgt meer energie en je humeur klaart ervan op. Gewoon dagelijks een half uurtje stevig doorlopen is al voldoende.
  • Stress en ontspanning
    Ontspanning is ook een belangrijk middel bij de behandeling van stress. Het lukt vaak wel om je lichaam te laten ontspannen maar in je hoofd blijf je doormalen. Yoga, meditatie of tai chi zijn zeer geschikt om zowel je lichaam als ook je geest tot rust te laten komen.
De volgende week vertel ik meer over hoe je stress kunt verminderen met kruiden. Heb je specifieke vragen over wat je kunt doen tegen stress? Plaats gerust een reactie of stuur een email naar  info@happy2have.nl.

Be happy, be healthy!

Happy2Have tip
Als je gestrest bent neem dan liever kruidenthee bijv. kamille of valeriaan i.p.v. koffie.

Happy2Have citaat
"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.