donderdag 30 juni 2011

Zijn jouw darmen vakantieklaar?

Heb je ook snel last van je darmen op vakantie? Dit kan zich uiten in obstipatie of reizigersdiarree. De aandoening is vaak vrij onschuldig maar kan je vakantiepret wel aardig bederven...

Wat kun je het beste doen om je darm in optimale conditie te krijgen?
  • Probiotica
    Start 1 week voor vertrek met een probioticakuur en blijf dit probioticum de hele vakantie doornemen. Hierdoor worden je goede darmbacteriën aangevuld en krijgen de ziekmakers minder kans. Heb je snel last van obstipatie zorg dan voor een vezelpreparaat om je stoelgang weer vlot te trekken.
  • Zorg voor voldoende vocht
    Krijg je onverhoopt toch last van diarree, verhoog dan de dosering probiotica en zorg voor voldoende vocht om uitdroging te voorkomen.
  • Algemene tips
    Neem zelf tissues en ontsmettende gel mee om onderweg je handen te desinfecteren. En wees voorzichtig met vers fruit en rauwkost. Koop groente en fruit liever zelf en was ze met schoon water. Drink alleen water uit verzegelde flessen en gebruik dit ook om je tanden te poetsen.
Welke middelen kun je hierbij gebruiken
  • Beneflora Original vult de goede darmbacteriën aan en is een ideale voorbereiding voor een gezonde vakantie.
  • Beneflora Comfort als je onverhoopt toch diarree mocht krijgt. De propolis, klei en tijm reinigen je darmen en herstellen de balans. Gebruik liever een natuurlijk middel dan de reguliere middelen tegen diarree die de werking van je darmen beïnvloeden.
  • ORS (Oral Rehydratation Salt) kun je gebruiken als je door diarree te veel vocht verliest. De mineralen en glucose zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt. Je kunt het ook zelf maken door in 200 ml water een mespuntje zout en 8 gr suiker op te lossen. 
  • Ortisan Transiplus helpt bij een vertraagde stoelgang en obstipatie. Lang reizen en ander eten kunnen ervoor zorgen dat je stoelgang helemaal op slot slaat. Resultaat een dikke buik en een opgeblazen gevoel! Ortisan Transiplus helpt snel maar op een natuurlijke manier.
Heb je vragen over onze producten? Of staat het door jouw gezochte reisadvies er niet bij? Plaats een reactie of stuur een email naar info@happy2have.nl.


Be happy, be healthy


Happy2Have tip
Gemberthee helpt bij misselijkheid en wagenziekte.

Happy2Have citaat
"De schoonste moed is de moed gelukkig te durven zijn".
Joseph Joubert

donderdag 23 juni 2011

Bijna vakantie...

Genieten van andere culturen, andere gerechten, een ander klimaat. Heerlijk! Maar je lichaam moet natuurlijk wel even wennen aan deze veranderingen. Om te voorkomen dat je tijdens je vakantie last hebt van allerlei lichamelijke ongemakken, is een goede voorbereiding noodzakelijk.

Kies jij voor een verre bestemming? Of ga je genieten van een zonvakantie? Ik geef je hier de komende weken een aantal natuurlijke tips zodat je zorgeloos van je welverdiende vakantie kunt genieten.

Deel 1:  Veilig zonnen
  • Voorkom zonnebrand. Intensief zonnen zorgt voor voortijdige huidveroudering en beschadiging. Ben daarom voorzichtig tussen 11 en 15 uur als de zonnestralen het krachtigst zijn.
  • Hydrateer en bescherm je huid. Drink veel water. Dat zorgt voor een goede hydratatie van binnenuit. Gebruik daarnaast natuurlijke zonneproducten voor een goede en 100% natuurlijke bescherming.
  • Zonne-allergie of een extreem gevoelige huid. Gebruik dan een voedingssupplement met beta-caroteen. De carotenoïden uit beta-caroteen, in combinatie met vitamine E, bereiden je huid voor op de zon, helpen het bruiningsproces te activeren en beschermen tegen vrije radicalen. Ik raad je aan om er enkele weken vóór je vakantie mee te starten, ze tijdens de blootstelling aan de zon te blijven nemen en pas enkele dagen na terugkeer te stoppen.
  • Koortslip. Zon en warmte kunnen, bij mensen die hiervoor gevoelig zijn, het ontstaan van een koortslip bevorderen. Zorg daarom voor een goede lippenbalsem met UV-beschermingsfactor. Een supplement met L-lysine stimuleert de weerstand en zorgt voor een sneller herstel.
Lees volgende week hoe je darmproblemen op vakantie kunt voorkomen.
    Hoe bereid jij je voor op je vakantie? Heb jij handige, natuurlijke tips om veilig te zonnen? Plaats een reactie of stuur een email naar info@happy2have.nl.

    woensdag 15 juni 2011

    Keltisch zeezout

    Sinds kort kun je Keltisch zeezout in onze webwinkel kopen. Het zout is ongezuiverd, ongeraffineerd en onbewerkt, goed voor hart en bloedvaten en past helemaal in gezonde voeding.

    Keltisch zeezout wordt volgens een 2000 jaar oud recept met de hand geschept uit zoutbronnen van Guérande in Bretagne. Keltisch zeezout zit vol met mineralen en is goed voor de werking van de menselijke cellen. Het bevordert de elektromagnetische- en lichtcommunicatie tussen de cellen.

    Hoe gebruik je Keltisch zeezout? (grof zout)

    Maak je eigen 'Sole', een 'cocktail' van maar liefst 80 mineralen en sporenelementen
    Meng 1/3 Keltisch zeezout met 2/3 water (liefst bronwater). Dit mengsel noemt men ‘Sole’ of ‘Solé’. Omdat het zout onbewerkt is (niet geraffineerd) ziet het een beetje grauwig uit.
    Voor het dagelijks gebruik meng je vervolgens één, maximaal twee, theelepels sole in een glas water, het beste is ’s morgens bij het ontwaken en ’s avonds voordat je gaat slapen.

    Koken
    Gezond eten met Keltisch zeezout, bv. in het kookwater (pasta, groente...) of in vismarinades of gevogelte.

    Badzout
    Je kunt het grove zeezout ook in bad gebruiken! Natuurlijk, of gemengd met etherische oliën. Zo geniet je van het welzijn van de oceaan.

    Voeding voor planten en bodem
    Ook de planten in je tuin of zelfgekweekte groenten kun je bemesten met sole. Eén eetlepel sole vermengd met 5 liter water is voldoende voor een goed resultaat.

    Het zout nooit wassen! Je spoelt dan het magnesium weg. Magnesium is goed voor je hart en bloed. Gewoon keukenzout of zeezout verhoogt je bloeddruk, maar Keltisch zeezout verlaagt je bloeddruk. Bewaar het op een koele en donkere plaats, dan is het blijvend houdbaar.

    Wil je vanaf nu ook natuurlijk en gezond zeezout gaan gebruiken? Je kunt het Keltische zeezout vanaf nu dus ook online bestellen in onze webshop: www.happy2have.nl

    vrijdag 10 juni 2011

    De vijg, een bron van welzijn

    Wist je dat vijgen de oudste gebruikte vruchten zijn? Sommige vijgenbomen zijn ouder dan 100 jaar en dragen nog steeds vruchten. Vijgen zijn erg gezond. Ze zijn een bron van vitaminen (A, K, B1, B5 en B6), mineralen en antioxidanten. De vijg is echter vooral een concentraat aan voedingvezels waardoor hij een positieve werking heeft op de stoelgang.

    Vijgen bevorderen je stoelgang
    In de praktijk blijkt dat 2 op de 3 vrouwen en 1 op de 5 mannen last hebben van een onregelmatige stoelgang. Dit brengt vervelende klachten met zich mee zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Ook is een regelmatige stoelgang van essentieel belang voor je weerstand.

    Vezelconcentraat, voor een gezonde darmwerking
    Door regelmatig een extra vezelconcentraat uit bijvoorbeeld vijgen, dadels, tamarinde en rabarber te gebruiken, stimuleer je een gezonde darmwerking.

    Vruchten en vezels van Ortis is een concentraat van bovengenoemde vruchten dat rijk is aan vezels die zorgvuldig gekozen zijn omdat ze bijdragen aan een normale en zachte stoelgang.

    Vruchten & Vezels is verkrijgbaar in:

    Het voordeel van zo'n concentraat is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen naar je werk of op vakantie. En het werkt snel (al vanaf de volgende dag).

      Start vandaag nog met het verbeteren van je stoelgang
      Eet meer vijgen! Om je te helpen hierbij een aantal lekkere recepten met vijgen. Ben je niet zo'n keukenprins of prinses? Gebruik dan gewoon zo'n gemakkelijk, superhandig concentraat. Je koopt Vruchten & Vezels al vanaf € 8,90 online bij www.happy2have.nl

      Wil je meer weten over het verbeteren van je stoelgang? Plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

      vrijdag 3 juni 2011

      Heerlijke salade met jonge paardenbloemscheuten

      Het is lente, het ogenblik om je lichaam te reinigen.

      Ik heb gisteren een heerlijke salade met jonge paardenbloemscheuten gemaakt. Lekker... én een natuurlijke manier om je lichaam te zuiveren.

      Gebruik de jonge paardenbloemblaadjes uit je eigen tuin of uit het veld (niet langs de weg vanwege de vervuiling). Pluk de blaadjes vóórdat de bloemen meer dan een centimeter groot zijn. Je kunt de blaadjes gebruiken in combinatie met gekookte eieren, aardappelen, een omelet, etc.

      Ook de stengels zijn een uitstekend bloedzuiverend middel. Pluk de stengel van een bloeiende paardenbloem en eet elke dag 5 tot 10 rauwe en gewassen stengels.

      Salade met paardenbloemblaadjes
      Dit is een lekker voorgerechtje of salade bij je maaltijd tijdens je reinigingsperiode: meng 1 appel en 1 geraspte wortel, 15 jonge cichoreiblaadjes en 15 paardenbloemblaadjes. Besprenkel met een vinaigrette van olijfolie en citroensap en voeg 1 groot blad daslook en enkele olijven toe. Eet smakelijk (& gezond)!

      Heb je ook een lekker recept met paardenbloemblaadjes? Plaats een reactie en deel het hier op deze blog.