donderdag 23 juni 2011

Bijna vakantie...

Genieten van andere culturen, andere gerechten, een ander klimaat. Heerlijk! Maar je lichaam moet natuurlijk wel even wennen aan deze veranderingen. Om te voorkomen dat je tijdens je vakantie last hebt van allerlei lichamelijke ongemakken, is een goede voorbereiding noodzakelijk.

Kies jij voor een verre bestemming? Of ga je genieten van een zonvakantie? Ik geef je hier de komende weken een aantal natuurlijke tips zodat je zorgeloos van je welverdiende vakantie kunt genieten.

Deel 1:  Veilig zonnen
  • Voorkom zonnebrand. Intensief zonnen zorgt voor voortijdige huidveroudering en beschadiging. Ben daarom voorzichtig tussen 11 en 15 uur als de zonnestralen het krachtigst zijn.
  • Hydrateer en bescherm je huid. Drink veel water. Dat zorgt voor een goede hydratatie van binnenuit. Gebruik daarnaast natuurlijke zonneproducten voor een goede en 100% natuurlijke bescherming.
  • Zonne-allergie of een extreem gevoelige huid. Gebruik dan een voedingssupplement met beta-caroteen. De carotenoïden uit beta-caroteen, in combinatie met vitamine E, bereiden je huid voor op de zon, helpen het bruiningsproces te activeren en beschermen tegen vrije radicalen. Ik raad je aan om er enkele weken vóór je vakantie mee te starten, ze tijdens de blootstelling aan de zon te blijven nemen en pas enkele dagen na terugkeer te stoppen.
  • Koortslip. Zon en warmte kunnen, bij mensen die hiervoor gevoelig zijn, het ontstaan van een koortslip bevorderen. Zorg daarom voor een goede lippenbalsem met UV-beschermingsfactor. Een supplement met L-lysine stimuleert de weerstand en zorgt voor een sneller herstel.
Lees volgende week hoe je darmproblemen op vakantie kunt voorkomen.
    Hoe bereid jij je voor op je vakantie? Heb jij handige, natuurlijke tips om veilig te zonnen? Plaats een reactie of stuur een email naar info@happy2have.nl.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten