zondag 30 oktober 2011

Verantwoord afvallen... deel 2

Zoals beloofd volgt nu de tweede mogelijkheid om binnen 24 dagen 8 tot 12 procent van je lichaamsgewicht te verminderen.

Ik merk vaak dat mensen, die zich voornemen om iets aan hun gewicht te gaan doen, snel resultaat willen zien. Voor deze mensen is de Momentum kuur een uitkomst.

De kuur is ook uitermate geschikt voor mensen met een verkeerde vetverdeling zoals buik, heupen, billen en/of dijen. Kortom, je valt daar af waar zich het overtollige vet bevindt.

Het afslankprogramma bestaat uit:
  • 24 orale dosissen Momentum vloeistof
  • hoogwaardige multivitaminen
  • tube vetvrije Bio-gel
  • voedingsadviezen
De voordelen van Momentum zijn:
  • werkt snel en effectief
  • eenvoudig in het gebruik
  • 100% natuurlijk en hormoonvrij
  • je voelt je fit en happy
  • alleen overtollig vet verdwijnt
  • blijvend goed resultaat
  • je behoudt je spiermassa
Is deze kuur iets voor jou of wil je meer weten? Plaats dan een reactie of stuur een mail a.nieste@happy2have.nl

vrijdag 21 oktober 2011

Verantwoord afvallen... deel 1

Bijna iedereen wil wel graag een kilootje of wat kwijt...

In mijn praktijk begeleid ik veel mensen die blijvend willen afvallen. Inmiddels weten we allemaal dat het niet alleen een kwestie is van "ieder pondje gaat door het mondje", maar dat er ook lichamelijke oorzaken kunnen zijn die je in gewicht doen toenemen. Dat neemt niet weg dat we ook naar de voeding gaan kijken.

Oorzaken waardoor je niet kunt afvallen

  • Hyperinsulinemie: je houdt gewicht rond je middel vast en je hebt vaak honger direct na een koolhydraatrijke maaltijd.
  • Verminderde verzadiging: je bent de hele dag met eten bezig of je merkt kort na de maatijd dat je teveel gegeten hebt.
  • Verlaagde verbranding: je komt met slechts 1500 kcal per dag toch nog in gewicht aan.
  • Koolhydraatverslaving: je krijgt emotionele klachten al je minder koolhydraten eet of je snoept meer als je verdrieting of gespannen bent.
  • Trage schildklier: je hebt klachten zoals, vaak koud, vermoeidheid, droge huid, gescheurde nagels of obstipatie.
De bovenstaande lichamelijke oorzaken kunnen succesvol afslanken in de weg staan. Herken je je hierin?? Plaats dan een reactie of stuur een mail. Ik coach je graag naar een gezond gewicht.

In deel 2 vertel ik je hoe je in 24 dagen ca. 10% van je lichaamsgewicht kunt verliezen.

maandag 3 oktober 2011

Massagemarathon bij Ikea

Het was een dolle boel op het ladiesevent bij Ikea Heerlen. Nooit gedacht dat zoveel mensen geïnteresseerd waren in massage. Ik heb dan ook non-stop, van 17.00-21.00 uur, dames kunnen tracteren op een heerlijke stoelmassage. De reacties waren super! Verder heb ik kortingsbonnen van €7.50 uitgedeeld die te besteden zijn in mijn praktijk in Landgraaf voor een heerlijke stoel- of ontspanningsmassage. Mocht je zo'n bon willen ontvangen plaats dan een reactie of stuur me een email.

Mis het volgende ladiesevent niet! Bezoek regelmatig onze blog of meld je aan voor onze nieuwsbrief op http://www.happy2have.nl/

maandag 26 september 2011

Happy2Have on tour bij Ikea Heerlen

Dinsdag 27 september kun je live kennismaken met de Happy2Have bij Ikea Heerlen.
Tijdens 'Hej Kvinna!' (zweeds voor 'Hallo vrouwen!') zijn er tal van leuke activiteiten voor en door vrouwen.

Op deze Hej Kvinna-avond kun je bij ons terecht van 17.00-21.00 uur voor een heerlijke stoelmassage maar ook voor voedings- cq. afslankadviezen. Wil je weten hoe je in 24 dagen 10% van je gewicht kunt verliezen? Bezoek dan geheel vrijblijvend onze stand.

Tot morgenavond!

maandag 19 september 2011

Vakantieblog deel 4 (einde)

Bangkok

Na Koh Chang zijn we weer terug in het drukke stadsleven van Bangkok. Hier verbrengen wij de laatste dagen van onze vakantie met lekker eten, een bezoekje aan de bioscoop en een beetje shoppen.

Bangkok heeft tal van wijken die elk weer een heel eigen karakter hebben. Ook loopt er een grote rivier door de stad waar je heerlijk met een watertaxi op kunt varen. Er zijn tal van mooie oosterse bezienwaardigheden zoals de Grand Palace en mooie tempels zoals Wat Po en Wat Arun. Je vindt er ook veel westerse invloeden in de grote shoppingmalls en bioscopen. Kortom iedereen komt hier aan zijn trekken.

Op straat vind je tal van kleine eetgelegenheden en karretjes waar je vers fruit kunt kopen. We hebben ons dan ook echt tegoed gedaan aan heerlijke ananas, mango en meloen.

Dit brengt me bij onze gezondheidstip!

Fruit, ook goed voor de huid
  • Ananas en papaya
    bevatten enzymen die helpen proteïnen af te breken die zich rondom het bindweefsel vastzetten.
  • Blauwe en rode bessen
    zijn geweldige anti-oxidanten die de veroudering tegen gaan
  • Mango en wortel
    bevatten betacaroteen die de huidelasticiteit bevorderen
Be happy, be healthy!
Heb jij leuke tips stuur een mail naar info@happy2have.nl of plaats een reactie.

dinsdag 6 september 2011

Vakantieblog deel 3

Koh Chang

Na de hectiek van Bangkok en de cultuur van Cambodja genieten we nu van de rust op het eiland Koh Chang. We verblijven hier in het Orchid Resort, 5 jaar geleden opgezet door een Nederlander. We hebben bewust gekozen voor deze locatie aan de westkant van het eiland vanwege de rust en de mooie natuur. De omgeving, de golven en het strand nodigen ons uit om helemaal terug naar onszelf te keren.

In onze bungalow met zeezicht worden we iedere ochtend gewekt door het geluid van de golven en het oerwoud. Alsof je naar een ontspannings-cd luistert. Vanaf ons balkon kunnen we heerlijk genieten van het uitzicht op de zee en de natuur. Later in de middag gevolgd door een spectaculaire zonsondergang!
Het resort is inmiddels een echt familiebedrijf geworden. Ze zorgen ervoor dat het ons aan niets ontbreekt, waardoor we ons heel welkom voelen.

Rond 11 uur worden we naar een van de mooiste afgelegen strandjes van het eiland gebracht.  De lunch kunnen we vervolgens gebruiken in het nabij gelegen vissersdorpje waar  heerlijke verse zeevruchten geserveerd worden. Echt genieten!!! Als we geen zin hebben om naar het strand te gaan dan blijven we lekker relaxen aan het zwembad of de jacuzzi. Aan het eind van de middag laten we ons in de openlucht kneden door de Thaise masseuses. De aloë vera massage is heerlijk verkoelend als mijn lichte huid een beetje teveel zon heeft gekregen. 

's Avonds kookt de vrouw des huizes een heerlijke Thaise maaltijd met verse producten, maar soms kiezen we voor een lekkere steak of hamburger.

Kortom, wij kunnen het Orchid Resort op Koh Chang van harte aanbevelen als rustpunt na een enerverende rondreis of een jaar hard werken. 

Meer informatie over het resort vind je op http://www.orchidresortkohchang.com/

Heb je ook een leuke vakantietip of speciale adresjes, plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

Be happy, be healthy!
Tot over een paar dagen in Bangkok.

dinsdag 30 augustus 2011

Vakantieblog deel 2

Phnom Penh
We zijn inmiddels weer een paar dagen verder en veel ervaringen rijker. Cambodianen hebben het vermogen om toeristen met hun glimlach in het hart te raken. De mensen hebben veel geleden... de gruweldaden van Pol Pot hebben nog maar 25 jaar geleden hier plaatsgevonden. De stille getuigenissen hiervan hebben we bezocht in de vorm van het gevangenis S21 in Phnom Penh en het uitroeingskamp van Choeung Ek, 15 km ten zuidwesten van deze hoofdstad. Een ervaring die ons weer met beide voeten op de grond heeft gezet.

Na deze burgeroorlog heeft de stad zich ontworsteld aan haar nare verleden en zich ontwikkeld tot een metropool waar voor iedereen nieuwe kansen liggen. Je kunt er flaneren op de nieuwe boulevard langs de Tonle Sap, shoppen op de diverse markten of lekker en gezond eten in de talrijke restaurantjes.

Ook hier lukt het ons heel goed om koolhydraatarm te eten. 's Morgens kun je heerlijk genieten van een fruitontbijt met verse ananas, mango, bananen, papaja en meloen. Lunch en diner bestaan meestal uit een bordje gebakken rijst of mie met groente eventueel met wat vis of garnalen. Als je niet te veel frisdrank wil nuttigen dan bieden de Cambodianen een heerlijke zelfgemaakte ice tea aan met limoen.

Als tip heb ik een heerlijke koolhydraatarme cake die je als tussendoortje of als plaatsvervanger voor brood kunt gebruiken.

Recept

Klop 6 eieren en voeg hieraan toe:

  • 250 gram noten fijn hakken (bv amandelen)
  • 250 gram vijgen
  • 200 gram gedroogde abrikozen/pruimen/cranberry’s/krenten
Giet dit mensel in een goede cakevorm.
Bak de cake 70 minuten in de oven op 175 graden: 35 minuten met alufolie en 35 minuten zonder alufolie.

Heb je zelf gezonde en lekkere recepten die je met ons wilt delen, plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

Be happy, be healthy!
Tot over een paar dagen in Koh Chang (Thailand)

donderdag 25 augustus 2011

Vakantieblog deel 1

Als fervent blogger blijf ik jullie natuurlijk gezondheidstips geven, ook tijdens onze vakantie. Op dit moment bevinden we ons in Siam Reap, Cambodja. Een echte aanrader! Geweldig mooi land, aardige mensen, heerlijk eten en een hele rijke cultuur. Eigenlijk zouden we nu ons tweede bezoek aan Angkor Wat brengen maar helaas regent het, dus heb ik tijd om te bloggen. En om even een video voor je op te zoeken over Angkor Wat:



En dan nu de tips!
De eerste dag was ik zo slim om kokend water over mijn hand te schudden. Meteen gekoeld met koud water maar gelukkig heb ik ook altijd een tube Bach Rescue Crème in mijn toilettas. Nadat ik de crème erop had gesmeerd was het brandend gevoel weg en heb ik er geen blaar aan over gehouden.
Bach Rescue crème is een ideaal eerste hulpmiddel voor kleine ongelukjes zoals lichte brandwonden, schaafwonden, insectenbeten etc.

Verder heb ik op vakantie altijd last van een hele trage stoelgang. Veel reizigers zullen dit wel herkennen. Vooral na een lange vlucht- of busreis vallen mijn darmen helemaal stil en kan ik vaak een week niet naar het toilet. Dit jaar heb ik Transiplus van het merk Ortis meegenomen en het werkt perfect. 's Avonds 1 of 2 tabletten ingenomen en de volgende dag verliep mijn darmtransit weer als vanouds. Een hele opluchting!

De regen wordt nu langzaam minder en we gaan onze tuktuk zoeken om alsnog naar het tempelcomplex te gaan.

Tot over een paar dagen...

Be happy, be healthy!

Heb jij leuke tips stuur een mail naar info@happy2have.nl of plaats een reactie.

vrijdag 12 augustus 2011

An apple a day...

Eet jij ook zo graag appels? Heb je de nieuwe oogst al geproefd? Ik vind 'm heerlijk!

Wist je dat appels heel veel gezondheidsbevorderende eigenschappen hebben. Vandaar ook het Engelse spreekwoord "An apple a day keeps the docter away".

De appel is het ideale tussendoortje
  • pectine in de appel helpt het cholesterol te verminderen
  • onderzoek heeft aangetoond dat appels de longcapaciteit helpen verbeteren en de kans op astma verlagen
  • hij bevat slechts 60 calorieën en veel vocht
  • koolhydraten in de appel leveren energie
  • vitamines zijn goed voor je immuunsysteem
  • mineralen en vezels helpen de stofwisseling en vertering
  • je bloedsuikerspiegel wordt langzaam verhoogd in tegenstelling tot het eten van snoep en koekjes, hierdoor heb je een langere tijd een energietoename en blijft je hongergevoel uit.
Ik eet dus zeker 1 appel per dag en het liefst twee. Hoeveel eet jij er?

Weet jij nog gezonde fruittips stuur een mail naar info@happy2have.nl of  plaats een reactie.

donderdag 4 augustus 2011

Massagecursus voor beginners

Wil je leren hoe je een ontspannende massage aan je partner, kinderen en vrienden kunt geven?

Dan is deze massagecursus iets voor jou!

Massage ervaring is niet nodig. Kom alleen, samen met je partner of een vriend(in).

Je leert bij ons in 4 lessen de benodigde handgrepen om een totale ontspannende lichaamsmassage te geven.
De cursus wordt gegeven door 3 natuurgeneeskundig therapeuten in een prettige sfeer. Groep van max. 12 personen.

Cursusdata: maandag 26 september, 3, 17 en 31 oktober 2011
Tijd: van 19.00-21.30 uur.
Locatie Iswara te Spaubeek (Limburg).
Kosten € 160,-- all in

Heb je vragen of wil je je aanmelden stuur dan een mail naar a.nieste@happy2have.nl

zondag 31 juli 2011

Te weinig tijd om gezond te eten?

Tijdens het geven van voedingsadviezen in mijn praktijk hoor ik vaak dat mensen te weinig tijd hebben om uitgebreid boodschappen te doen en verse producten te bereiden.

Als dit ook op jou van toepassing is dan heb ik een aantal leuke tips voor je!

  • wokken 
    Is een bereidingwijze waarbij veel vitamine en mineralen in de groenten behouden blijven. Een simpel wokgerecht heb ik binnen 30 minuten op tafel staan. Ik begin met wat kokosvet te laten smelten in een wok en bak hierin blokjes kip-, kalkoenfilet, zalm of iets anders. Als dit bruin gebakken is, voeg ik een flinke portie verse groente toe bijv. een verpakking wokgroente. Je kunt het gerecht kruiden met ketjap, sambal en oosterse kruiden. Heel smaakvol hierbij is zilvervlies- of basmatirijst.
  • stomenBij het stomen gebruik ik zelf een stoommandje (verkrijgbaar bij o.a. Blokker) in mijn normale ketels. Bodempje water eronder en deksel erop. Stoom de groente totdat ze beetgaar zijn. De aardappels en groenten behouden zo hun mooie kleur en je verlies het minimum aan vitamines en mineralen.
  • beetje van jezelf en een beetje van...Heb je geen tijd om boodschappen te doen of te koken, kijk dan eens op http://www.vershuys.com/
    Zij bieden superverse producten aan en brengen ze ook nog bij je thuis. Behalve groente, fruit en zuivel hebben ze ook verse kant-en-klaar maaltijden en salades.
Helaas las ik afgelopen week in de krant dat de site voorlopig gestopt is met haar activiteiten. Wie kan me helpen aan een goed alternatief?

Gezond en vers kan dus ook snel, makkelijk en niet duur!

Dus wat let je om vandaag te starten met gezond eten. Het is goed voor je gezondheid en ... goed voor de lijn.

Heb je zelf recepten of tips voor gezonde en snelle maaltijden, of leuke sites gezien waar je verantwoorde producten kunt aanschaffen, laat het me weten door een reactie te plaatsen of een mail te sturen naar info@happy2have.nl


Be happy, be healthy!

vrijdag 22 juli 2011

Laat jij je aanraken?

Afgelopen weekend heb ik een 3-daagse stoelmassagecursus gevolgd bij Esoterra in Utrecht. Heel leuk om te doen en heerlijk om te ondergaan. Als je het niet gewend bent om je te laten masseren dan is stoelmassage een goede kennismaking omdat je gewoon je kleren kunt aanhouden.

Voordelen van massage
Tijdens het masseren komt het hormoon oxytocine vrij dat ook wel het knuffelhormoon wordt genoemd. Oxytocine speelt een belangrijke rol bij de binding tussen moeder en kind. Hierdoor ga je je rustig en verbonden voelen. Je bloeddruk, spierspanning en hartslag worden verlaagd. En er ontstaat een betere doorbloeding van je huid.
Kortom heerlijk ontspannend en gezond voor lichaam en geest!

Stoelmassage proberen?
Stoelmassage kan op je werkplek gegeven worden, maar er zijn ook talloze massagepraktijken waar je terecht kunt. Als je in Zuid-Limburg woont, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Als lezer van deze blog krijg je natuurlijk een aantrekkelijke korting. (vergeet dat niet te melden als je een afspraak maakt!)

Heb je vragen over stoelmassage? Of wil je een afspraak maken? Plaats een reactie of stuur een email naar  info@happy2have.nl.

Be happy, be healthy!


donderdag 14 juli 2011

Ontspannen met kruiden

Je kent vast wel een aantal kruiden die helpen om stress te verminderen. Lavendel en passiebloem zijn de meest bekende. Ginseng, magnolia en magnesium helpen je om de energievoorraad snel weer op peil te krijgen. Mensen met depressieve klachten hebben vaak baat bij sint-janskruid. Natuurlijke middelen helpen je lichaam en geest om op een zachte manier weer in balans te komen.

Ontspannen op vakantie
Voor de meeste mensen staat de vakantie voor de deur. Waak ervoor dat je niet uitgeput op vakantie gaat want dan betaal je daar meestal de rekening met de eerste dagen ziek in bed te liggen. Begin op tijd met afbouwen en ondersteun je lichaam met een natuurlijk middel om de spanning af te bouwen. Ik laat me op vakantie zo vaak mogelijk masseren. Heerlijk op het strand met een koel windje erbij. Echt relaxen en een weldaad voor lichaam en geest...

Natuurlijke middelen
  • Acti'zen
    Magnolia, ginseng, magnesium en B-vitamines zorgen ervoor dat je de dagelijkse stress weer onder controle krijgt. "Stress out Energy In"
  • Energy Plus
    Als je moeite hebt om je snelle levenstempo vol te houden, vult Energie Plus je energievoorraad snel weer aan.
  • Happy Plus & Happy Tonic
    Saffraan en sint-janskruid hebben een positieve uitwerking op je humeur. Hierdoor word je snel weer 'happy'.
  • Sleep & Go
    Drukke mensen kunnen hun werk 's nachts niet goed loslaten en hebben last van inslaap- of doorslaapproblemen met als gevolg dat je geradbraakt opstaat. Passiebloem, hop, melisse en slaapmutsje helpen je ontspannen zonder er een suf gevoel aan over te houden.
Veel plezier met ontspannen!

Heb je vragen over stressbeheersing of over onze producten? Plaats een reactie of stuur een email naar  info@happy2have.nl.

Be happy, be healthy!

Happy2Have tip
Neem van je vakantieadres een lekkere badschuim of douchegel neem dan kun je thuis nog nagenieten van  het heerlijke vakantiegevoel. Met een kokos douchegel sta ik bij thuiskomst voor mijn gevoel meteen weer in Bali onder de douche.

Happy2Have citaat
"Wie gelukkig wil reizen, reist met weinig bagage”
Antoine de Saint-Exupery

dinsdag 5 juli 2011

Een goede balans vinden...

Ik zie in mijn praktijk veel mensen die last hebben van de gevolgen van stress. Stress is onlosmakelijk verbonden met onze huidige levensstijl. We willen allemaal veel en vaak té veel. Ikzelf vorm daarop geen uitzondering. Het is ontzettend moeilijk om de juiste balans te vinden tussen wat je allemaal moet en wilt doen.

Wat is stress?
Stress is een antwoord van je lichaam op omgevingsfactoren. Zoals vreemde situaties die moeilijk te controleren zijn en als problematisch worden ervaren. Stress is een overlevingsmechanisme dat je in staat stelt om 'slimme' keuzes te maken als er gevaar dreigt. Deze tijdelijke stress is natuurlijk en vormt geen bedreiging voor je lichaam. De problemen ontstaan pas als stress heel intens of lang aanhoudt. Je lichaam raakt dan uitgeput omdat het onvoldoende tijd krijgt om zich te herstellen.

Zo kun je stress verminderen:
  • Stress en voeding
    Een lichaam met stressklachten heeft gezonde en hoogwaardige voeding nodig. Je gehaltes magnesium-, vitamine C en B vitamines maar ook de essentiële vetzuren dalen snel. Eet dus veel vers fruit en verse groente. Magnesium zit vooral in donkere bladgroente, pitten en zilvervliesrijst. Vette vis en avocado zorgen voor de essentiële vetzuren. Met natuurlijke voeding zorg je ervoor dat je zenuwstelsel weer in balans komt. Beperk stimulerende middelen, zoals koffie, zwarte thee en cola, zoveel mogelijk.
  • Stress en beweging
    Regelmatig bewegen in de buitenlucht is belangrijk om te ontstressen. Je tankt zonlicht (en dus vitamine D), je krijgt meer energie en je humeur klaart ervan op. Gewoon dagelijks een half uurtje stevig doorlopen is al voldoende.
  • Stress en ontspanning
    Ontspanning is ook een belangrijk middel bij de behandeling van stress. Het lukt vaak wel om je lichaam te laten ontspannen maar in je hoofd blijf je doormalen. Yoga, meditatie of tai chi zijn zeer geschikt om zowel je lichaam als ook je geest tot rust te laten komen.
De volgende week vertel ik meer over hoe je stress kunt verminderen met kruiden. Heb je specifieke vragen over wat je kunt doen tegen stress? Plaats gerust een reactie of stuur een email naar  info@happy2have.nl.

Be happy, be healthy!

Happy2Have tip
Als je gestrest bent neem dan liever kruidenthee bijv. kamille of valeriaan i.p.v. koffie.

Happy2Have citaat
"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”.

donderdag 30 juni 2011

Zijn jouw darmen vakantieklaar?

Heb je ook snel last van je darmen op vakantie? Dit kan zich uiten in obstipatie of reizigersdiarree. De aandoening is vaak vrij onschuldig maar kan je vakantiepret wel aardig bederven...

Wat kun je het beste doen om je darm in optimale conditie te krijgen?
  • Probiotica
    Start 1 week voor vertrek met een probioticakuur en blijf dit probioticum de hele vakantie doornemen. Hierdoor worden je goede darmbacteriën aangevuld en krijgen de ziekmakers minder kans. Heb je snel last van obstipatie zorg dan voor een vezelpreparaat om je stoelgang weer vlot te trekken.
  • Zorg voor voldoende vocht
    Krijg je onverhoopt toch last van diarree, verhoog dan de dosering probiotica en zorg voor voldoende vocht om uitdroging te voorkomen.
  • Algemene tips
    Neem zelf tissues en ontsmettende gel mee om onderweg je handen te desinfecteren. En wees voorzichtig met vers fruit en rauwkost. Koop groente en fruit liever zelf en was ze met schoon water. Drink alleen water uit verzegelde flessen en gebruik dit ook om je tanden te poetsen.
Welke middelen kun je hierbij gebruiken
  • Beneflora Original vult de goede darmbacteriën aan en is een ideale voorbereiding voor een gezonde vakantie.
  • Beneflora Comfort als je onverhoopt toch diarree mocht krijgt. De propolis, klei en tijm reinigen je darmen en herstellen de balans. Gebruik liever een natuurlijk middel dan de reguliere middelen tegen diarree die de werking van je darmen beïnvloeden.
  • ORS (Oral Rehydratation Salt) kun je gebruiken als je door diarree te veel vocht verliest. De mineralen en glucose zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt. Je kunt het ook zelf maken door in 200 ml water een mespuntje zout en 8 gr suiker op te lossen. 
  • Ortisan Transiplus helpt bij een vertraagde stoelgang en obstipatie. Lang reizen en ander eten kunnen ervoor zorgen dat je stoelgang helemaal op slot slaat. Resultaat een dikke buik en een opgeblazen gevoel! Ortisan Transiplus helpt snel maar op een natuurlijke manier.
Heb je vragen over onze producten? Of staat het door jouw gezochte reisadvies er niet bij? Plaats een reactie of stuur een email naar info@happy2have.nl.


Be happy, be healthy


Happy2Have tip
Gemberthee helpt bij misselijkheid en wagenziekte.

Happy2Have citaat
"De schoonste moed is de moed gelukkig te durven zijn".
Joseph Joubert

donderdag 23 juni 2011

Bijna vakantie...

Genieten van andere culturen, andere gerechten, een ander klimaat. Heerlijk! Maar je lichaam moet natuurlijk wel even wennen aan deze veranderingen. Om te voorkomen dat je tijdens je vakantie last hebt van allerlei lichamelijke ongemakken, is een goede voorbereiding noodzakelijk.

Kies jij voor een verre bestemming? Of ga je genieten van een zonvakantie? Ik geef je hier de komende weken een aantal natuurlijke tips zodat je zorgeloos van je welverdiende vakantie kunt genieten.

Deel 1:  Veilig zonnen
  • Voorkom zonnebrand. Intensief zonnen zorgt voor voortijdige huidveroudering en beschadiging. Ben daarom voorzichtig tussen 11 en 15 uur als de zonnestralen het krachtigst zijn.
  • Hydrateer en bescherm je huid. Drink veel water. Dat zorgt voor een goede hydratatie van binnenuit. Gebruik daarnaast natuurlijke zonneproducten voor een goede en 100% natuurlijke bescherming.
  • Zonne-allergie of een extreem gevoelige huid. Gebruik dan een voedingssupplement met beta-caroteen. De carotenoïden uit beta-caroteen, in combinatie met vitamine E, bereiden je huid voor op de zon, helpen het bruiningsproces te activeren en beschermen tegen vrije radicalen. Ik raad je aan om er enkele weken vóór je vakantie mee te starten, ze tijdens de blootstelling aan de zon te blijven nemen en pas enkele dagen na terugkeer te stoppen.
  • Koortslip. Zon en warmte kunnen, bij mensen die hiervoor gevoelig zijn, het ontstaan van een koortslip bevorderen. Zorg daarom voor een goede lippenbalsem met UV-beschermingsfactor. Een supplement met L-lysine stimuleert de weerstand en zorgt voor een sneller herstel.
Lees volgende week hoe je darmproblemen op vakantie kunt voorkomen.
    Hoe bereid jij je voor op je vakantie? Heb jij handige, natuurlijke tips om veilig te zonnen? Plaats een reactie of stuur een email naar info@happy2have.nl.

    woensdag 15 juni 2011

    Keltisch zeezout

    Sinds kort kun je Keltisch zeezout in onze webwinkel kopen. Het zout is ongezuiverd, ongeraffineerd en onbewerkt, goed voor hart en bloedvaten en past helemaal in gezonde voeding.

    Keltisch zeezout wordt volgens een 2000 jaar oud recept met de hand geschept uit zoutbronnen van Guérande in Bretagne. Keltisch zeezout zit vol met mineralen en is goed voor de werking van de menselijke cellen. Het bevordert de elektromagnetische- en lichtcommunicatie tussen de cellen.

    Hoe gebruik je Keltisch zeezout? (grof zout)

    Maak je eigen 'Sole', een 'cocktail' van maar liefst 80 mineralen en sporenelementen
    Meng 1/3 Keltisch zeezout met 2/3 water (liefst bronwater). Dit mengsel noemt men ‘Sole’ of ‘Solé’. Omdat het zout onbewerkt is (niet geraffineerd) ziet het een beetje grauwig uit.
    Voor het dagelijks gebruik meng je vervolgens één, maximaal twee, theelepels sole in een glas water, het beste is ’s morgens bij het ontwaken en ’s avonds voordat je gaat slapen.

    Koken
    Gezond eten met Keltisch zeezout, bv. in het kookwater (pasta, groente...) of in vismarinades of gevogelte.

    Badzout
    Je kunt het grove zeezout ook in bad gebruiken! Natuurlijk, of gemengd met etherische oliën. Zo geniet je van het welzijn van de oceaan.

    Voeding voor planten en bodem
    Ook de planten in je tuin of zelfgekweekte groenten kun je bemesten met sole. Eén eetlepel sole vermengd met 5 liter water is voldoende voor een goed resultaat.

    Het zout nooit wassen! Je spoelt dan het magnesium weg. Magnesium is goed voor je hart en bloed. Gewoon keukenzout of zeezout verhoogt je bloeddruk, maar Keltisch zeezout verlaagt je bloeddruk. Bewaar het op een koele en donkere plaats, dan is het blijvend houdbaar.

    Wil je vanaf nu ook natuurlijk en gezond zeezout gaan gebruiken? Je kunt het Keltische zeezout vanaf nu dus ook online bestellen in onze webshop: www.happy2have.nl

    vrijdag 10 juni 2011

    De vijg, een bron van welzijn

    Wist je dat vijgen de oudste gebruikte vruchten zijn? Sommige vijgenbomen zijn ouder dan 100 jaar en dragen nog steeds vruchten. Vijgen zijn erg gezond. Ze zijn een bron van vitaminen (A, K, B1, B5 en B6), mineralen en antioxidanten. De vijg is echter vooral een concentraat aan voedingvezels waardoor hij een positieve werking heeft op de stoelgang.

    Vijgen bevorderen je stoelgang
    In de praktijk blijkt dat 2 op de 3 vrouwen en 1 op de 5 mannen last hebben van een onregelmatige stoelgang. Dit brengt vervelende klachten met zich mee zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Ook is een regelmatige stoelgang van essentieel belang voor je weerstand.

    Vezelconcentraat, voor een gezonde darmwerking
    Door regelmatig een extra vezelconcentraat uit bijvoorbeeld vijgen, dadels, tamarinde en rabarber te gebruiken, stimuleer je een gezonde darmwerking.

    Vruchten en vezels van Ortis is een concentraat van bovengenoemde vruchten dat rijk is aan vezels die zorgvuldig gekozen zijn omdat ze bijdragen aan een normale en zachte stoelgang.

    Vruchten & Vezels is verkrijgbaar in:

    Het voordeel van zo'n concentraat is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen naar je werk of op vakantie. En het werkt snel (al vanaf de volgende dag).

      Start vandaag nog met het verbeteren van je stoelgang
      Eet meer vijgen! Om je te helpen hierbij een aantal lekkere recepten met vijgen. Ben je niet zo'n keukenprins of prinses? Gebruik dan gewoon zo'n gemakkelijk, superhandig concentraat. Je koopt Vruchten & Vezels al vanaf € 8,90 online bij www.happy2have.nl

      Wil je meer weten over het verbeteren van je stoelgang? Plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

      vrijdag 3 juni 2011

      Heerlijke salade met jonge paardenbloemscheuten

      Het is lente, het ogenblik om je lichaam te reinigen.

      Ik heb gisteren een heerlijke salade met jonge paardenbloemscheuten gemaakt. Lekker... én een natuurlijke manier om je lichaam te zuiveren.

      Gebruik de jonge paardenbloemblaadjes uit je eigen tuin of uit het veld (niet langs de weg vanwege de vervuiling). Pluk de blaadjes vóórdat de bloemen meer dan een centimeter groot zijn. Je kunt de blaadjes gebruiken in combinatie met gekookte eieren, aardappelen, een omelet, etc.

      Ook de stengels zijn een uitstekend bloedzuiverend middel. Pluk de stengel van een bloeiende paardenbloem en eet elke dag 5 tot 10 rauwe en gewassen stengels.

      Salade met paardenbloemblaadjes
      Dit is een lekker voorgerechtje of salade bij je maaltijd tijdens je reinigingsperiode: meng 1 appel en 1 geraspte wortel, 15 jonge cichoreiblaadjes en 15 paardenbloemblaadjes. Besprenkel met een vinaigrette van olijfolie en citroensap en voeg 1 groot blad daslook en enkele olijven toe. Eet smakelijk (& gezond)!

      Heb je ook een lekker recept met paardenbloemblaadjes? Plaats een reactie en deel het hier op deze blog.

      vrijdag 27 mei 2011

      Stevia, het gezonde alternatief voor suiker

      Wat is stevia?
      Stevia Rebaudiana Bertoni is een groen plantje afkomstig uit Paraguay. De bladeren hebben een heerlijk zoete smaak en worden door de Guaranay-indianen al eeuwen gebruikt als zoetstof. Naast glycosiden (zoete smaak) bevatten de bladeren ook eiwitten, ijzer, magnesium, zink, vitamine A, vitamine C en nog 53 andere 'gezonde' bestanddelen.

      Stevia is sinds 2010 officieel goedgekeurd door de Europese voedselautoriteit. In veel landen zoals Japan, Australië en Frankrijk is deze zoetstof al veel langer goedgekeurd.

      Voordelen van stevia

      • Stevia is 200-300x zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Het is dus hét alternatief voor suiker als je gezond wilt afvallen.
      • Stevia is zowel geschikt voor koude als warme gerechten en dranken. Aspartaam en andere chemische zoetstoffen zijn niet stabiel als ze verwarmd worden.
      • Stevia heeft geen effect op je bloedsuikerspiegel en kan gebruikt worden door diabetici.
      • Niet schadelijk voor je gebit. Stevia remt zelfs de aanwezigheid van tandplak.
      • Stevia werkt schimmeldodend en is geen voedingsbodem voor candida.
      • Uitwendig gebruikten de indianen stevia om wonden te genezen. Stevia is huidvoedend, wondhelend, eczeemhelend en kan zelfs psoriasis verminderen.

      Zo gebruik je stevia

      • Stevia Tabs (zoetjes) zijn ideaal voor onderweg en in de koffie
      • Stevia in vloeibare vorm kan zowel in de keuken gebruikt worden als therapeutisch om klachten te verminderen.
      • Stevia poeder is te gebruiken als zoetstof en is zeer geschikt om te bakken. Lekkere recepten met Stevia vind je in het boek "Koken en Bakken met stevia" van Anne-Grethe Visser.

      Waar kun je stevia kopen?

      Je kunt stevia al vanaf 4,95 online bestellen bij happy2have.com

      Wil je meer weten over het gebruik van stevia? Of wil je weten wat stevia voor jouw gezondheid kan betekenen? Plaats dan een reactie of stuur een mail naar info@happy2have.nl

      donderdag 19 mei 2011

      Hej kvinna - Ikea Heerlen

      Op dinsdag 24 mei organiseert Ikea Heerlen een speciale avond: Hej kvinna! En dat betekent 'Hallo Vrouwen!'

      Je kunt er van 17.00 tot 21.00 uur allerlei leuke dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld motorrijles nemen, zweedse hapjes proeven, met je vriendinnen op de foto, wijn proeven, schoenen passen, tassen kopen, je haar laten stylen, kleuradvies krijgen, wooninspiratie opdoen én je krijgt er waardevolle gezondheidsadviezen. Want Happy2Have is er ook!

      Je kunt bij ons terecht met al je vragen over natuurlijke cosmetica, hoe je op een natuurlijke manier kunt detoxen, hoe je kokosolie het beste kunt gebruiken, wat stevia nu precies is, etc. Kortom: wij helpen je met de beste adviezen voor een gezonde leefstijl.

      Kom dus op 24 mei naar Ikea Heerlen!

      maandag 9 mei 2011

      Je huid voorbereiden op de zon

      Heb je een lichte huid?
      Ben je gevoelig voor de zon?
      Of heb je last van zonneallergie?

      Beta-carotene helpt je huid om zich voor te bereiden op de zon.
      Het voedingssupplement bevat geconcentreerde carotenoïden en vitamine E die:
      •  je huid voorbereiden op de zon
      •  het bruiningsproces helpen activeren
      •  tegen de vrije radicalen beschermen.
      Het is raadzaam om er enkele weken vóór de blootstelling mee te starten, ze tijdens de blootstelling te blijven nemen en pas enkele dagen na uw terugkeer ermee te stoppen.

      Tussen 11 uur tot 15 uur is de intensiteit van de zon maximaal, ben om die reden voorzichtig met een lange blootstelling aan de zon.

      De warmte op je huid is heel aangenaam…maar hierdoor droogt ze uit. Veel water drinken is noodzakelijk om uw lichaam opnieuw te hydrateren.

      Heb je een gevoelige huid of last van zonne-allergie... bestel dan snel een verpakking Beta-carotene in onze webshop.

      Heb je vragen over beta-carotene of andere gezondheidsvragen? Plaats dan een reactie of stuur een email naar: info@happy2have.nl

      dinsdag 26 april 2011

      Het is weer aspergetijd

      Asperges. Niet ieder z'n ding maar wel supergezond!

      Goede darmwerking
      Dankzij zijn rijkdom aan vezels bevordert de asperge je darmwerking. Heb je last van constipatie? Eet dan meer asperges. Asperges zijn een zeer zachte remedie tegen constipatie, omdat ze het darmslijmvlies niet irriteren.

      Rijk aan vitamines en mineralen
      De asperge is één van de verse groenten die de meest vitamines uit de B-groep bevatten. Ook vitamine E is uitstekend vertegenwoordigd in vergelijking met andere verse groenten. Verder bevatten asperges kalium, calcium, magnesium, ijzer en in mindere mate koper, mangaan, zink en fluor.

      Een natuurlijk plasmiddel
      De hoge kalium-natriumverhouding in asperges bevordert de vochtuitscheiding. Asperges hebben dus, zelfs bij een matige consumptie, een vochtuitdrijvende werking. Een goede manier om de afvalstoffen in je lichaam te elimineren…

      Heb je zin gekregen in asperges?
      Kies dan snel een lekker recept uit honderden heerlijke aspergerecepten! Ik wens je 'smakelijk eten' en een goede gezondheid!

      vrijdag 15 april 2011

      Happy2Have op Lentebeurs

      Wil je dit weekend iets leuks gaan doen? 
      Kom dan naar de Lentebeurs 2011 in Maastricht. Van zondag 17 tot en met woensdag 20 april 2011 kun je ons vinden op de stand van Weekendgezet. Je kunt onze gezonde en natuurlijke producten dan in levende lijve bekijken en kopen.

      Profiteer van onze gezonde lentebeursactie:
      • maar liefst 10% korting op de afslank- en detoxproducten van Ortis

      En je kunt bij ons terecht voor gratis afslank- en detoxadvies! Onze beursdeelname staat namelijk in het teken van afvallen en ontgiften met onze kokosolie, stevia (natuurlijke zoetstof) én de afslank- en detoxproducten van Ortis.

      Tot ziens! We zien je graag op de lentebeurs!

        woensdag 13 april 2011

        Afvallen met kokosolie

        Kokosolie helpt als je wilt afvallen of als je minder snel bij wilt komen.
        Een onderzoek uit 2009 heeft aangetoond dat kokosolie helpt je buikvet en je middelomvang te verminderen.


        Afvallen met kokosolie; hoe werkt het?
        • Kokosolie bevat 10% minder calorieën dan andere vetten
        • De vetzuren in kokosolie worden minder snel opgeslagen en sneller verbrand. Je valt dus gemakkelijker af.
        • Kokosolie verhoogt je metabolisme (verbranding) hierdoor worden meer calorieën verbrand, zelfs bij rust.
        • Kokosolie stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Het bevordert de opname van suiker in de cellen waardoor minder suiker als vet wordt opgeslagen.
        • Kokosolie geeft snel een verzadigd gevoel waardoor je minder moeite hebt om je aan je dieet te houden.

        Wat doet kokosolie nóg meer voor je gezondheid? 

        Kokosolie verbetert je darmflora en bevat heel veel gezonde voedingsstoffen, zoals:
        • vitamine E, beschermt tegen veroudering
        • lecitine, belangrijk voor de prikkeloverdracht in je hersenen
        • plantaardige sterolen voor een goede cholesterolspiegel
        • vaatbeschermende polyfenolen

        Waar kun je kokosolie voor gebruiken?

        Kokosolie is de meest veilige olie om te verhitten en in te frituren. Kokosolie is gezond en verliest nauwelijks zijn gezonde eigenschappen, zelfs bij veelvuldig verhitten. Je kunt er tot 2 jaar mee frituren als je de olie regelmatig filtert.

        Kokosolie is dus heel geschikt voor:
        • wokken
        • bakken & braden
        • frituren
        • op je brood te smeren in plaats van margarine

        Waar kun je kokosolie kopen?
         

        Wil je starten met gezond frituren, bakken, wokken, smeren en daarbij ook nog afvallen? In de webshop van Happy2Have kun je al vanaf € 3,95 online je kokosolie bestellen.

        Heb je vragen over kokosolie of hulp nodig bij het afslanken? Plaats dan een reactie of stuur een email naar: info@happy2have.nl

        zondag 6 maart 2011

        Je lichaam ontgiften

        Is ontgiften nodig?
        Je lichaam zorgt natuurlijk zélf ook al voor de afvoer van gifstoffen. Met name je nieren, huid, longen en darmen zorgen daar voor. Maar tegenwoordig wordt je lichaam blootgesteld aan zóveel chemische en giftige stoffen, waardoor de zuiverende organen er niet meer in slagen je lichaam volledig te zuiveren. Met als gevolg dat toxines en schadelijke stoffen zich opstapelen. Daarom is het belangrijk om je organen in topconditie te houden.

        Is jouw lichaam toe aan een ontgiftingskuur?
        Doe de test en ontdek of zich in jouw lichaam schadelijke stoffen hebben opgestapeld.

        Beantwoord eerst deze 11 vragen (zelden = 0, soms = 1, vaak = 2):
        1. Voel je je moe?
        2. Heb je slaapproblemen?
        3. Heb je last van concentratieproblemen?
        4. Heb je zware benen en houd je vocht vast?
        5. Heb je een moeizame spijsvertering?
        6. Heb je een vale teint?
        7. Heb je last van slechte adem?
        8. Ruikt je zweet onaangenaam?
        9. Ben je zenuwachtig?
        10. Heb je last van een opgeblazen gevoel?
        11. Rook je?
        Tel je punten op. Heb je in totaal:

        0 - 3 punten
        Maak je geen zorgen, je lichaam is erg verontreinigd. Om je gezondheidskapitaal te beschermen en te behouden is het altijd raadzaam om preventief bijv. 2x per jaar te reinigen.

        4 - 8 punten
        Het kan geen kwaad om je lichaam wat extra ondersteuning te geven bij het ontgiften.

        9 punten of meer
        Je lichaam kan zeker wat extra ondersteuning gebruiken bij het ontgiften. Een ontgiftingskuur is sterk aanbevolen.

          Wat kun je doen om je lichaam te ontgiften?

          Er zijn verschillende manieren voor om je lichaam te ontgiften: sapkuren, ontgiftingsdieet, etc. Wij stellen een volledig natuurlijke ontgiftingskuur voor op basis van de werkzame bestanddelen van diverse planten (berk, artisjok, klis, fucus, paardenbloem, driekleurig viooltje, moerasspirea, tamarinde, venkel, groene thee). De combinatie van deze planten stimuleert je organen en bevordert zo de complete zuivering van je hele lichaam.

          Starten met een natuurlijke ontgiftingskuur
          Ortis (bedrijf dat gespecialiseerd is in planten en natuurlijke remedies) biedt twee natuurlijke detox kuren aan:
          • Methoddraine DETOXINE, mild ontgiftingskuur van 3 weken
            Dagelijks los je 12 ml van het concentraat op in 1,5 liter water, dat je vervolgens verspreid over de hele dag op kunt drinken.

            Methoddraine DETOXINE is verkrijgbaar in 3 smaken:
            Methoddraine DETOXINE Bio Appel
            (zonder jodium)
            Methoddraine DETOXINE Bio Framboos / Cranberry

            Methoddraine DETOXINE Bio Perzik / Citroen


            • Methoddraine ZUIVEREND express, ontgiftingskuur van 1 week
              Heb je geen tijd voor een ontgiftingskuur van drie weken? Wil je snel resultaat zien? Bijvoorbeeld omdat je je lichaam eerst helemaal gezuiverd wilt hebben, vóórdat je start met een ander gezondheidsprogramma? Dan is deze snelle ontgiftingskuur (met een hogere concentratie aan planten) een aanrader. Methoddraine ZUIVEREND express bestaat uit 7 flesjes, waarvan je er elke dag één verdunt in een groot glas water (van 200 ml).
            Heb je vragen over ontgiften? Of over de natuurlijke ontgiftingskuren van Ortis? Plaats een reactie of stuur een email naar info@happy2have.nl.